Egy gumiabroncs formájú fülbevaló meghökkentő kalandjai

Szenvedélyesen rajongok az ékszerekért. A fésülködőasztalom fiókjai, a neszesszerem és a fürdőszoba polcai is tele vannak velük. Sőt, a lakás különböző pontjain is elhagyok olykor-olykor néhány darabot. Kicsit olyan ez nálam, mint másnál a hajgumik. A férjemet az őrületbe kergetem azzal, hogy mindenhol az én ékszereimbe botlik. De ezzel én mit sem törődve, folyamatosan új darabokat vásárolok, hiszen ékszerből sosem elég.

A kedvenceim a hosszú, lógós fülbevalók, melyek kiemelik az arcomat, keretbe foglalják, ragyogóvá teszik. Mindig azon igyekszem, hogy a frizurám is passzoljon az éppen viselt ékszerhez, ezt már jól tudjátok. Beszereztem belőlük jó néhányat az évek alatt. De a legszokatlanabb darabokat azok képezik, amelyek mindennapos használati tárgyakra hasonlítanak. Ezeket csak ritkán, különleges alkalmakon hordom. A barátaim mindig meglepődnek, ha ezek valamelyikét veszem fel. Egyediek, afelől semmi kétség.

A minap éppen egy autószalonba tértünk be, ugyanis már jó ideje autóvásárlást terveztünk. Alkalomhoz illően a gumiabroncs formájú fülbevalómat viseltem, ami nagy sikert aratott a szalon dolgozói körében, licitáltak is rá. Persze nem adtam el. Mi lenne velem a gumiabroncsos fülbevalóm nélkül?! De nem csak népszerű volt, szerencsét is hozott! Ugyanis sikerült megtalálnunk a tökéletes autót. Volt azonban vele egy kis bökkenő.

Még mindig a téli gumik voltak rajta, pedig tudjuk, hogy ilyen időben már ajánlott a gumiabroncs nyárira cserélése. A probléma megoldása céljából gyorsan fel is kerestem egy webshopot, a gumidiszkont.hu-t, amit a barátaim ajánlottak. Tényleg nem okozott csalódást! A weboldalon több, mint 30.000 féle gumiabroncsra akadtam rá, melyek különböző gyártóktól származtak és más-más tulajdonságokkal rendelkeztek. Egy pillanatra meg is ijedtem, hogy mégis hogy fogok én ebből a bődületes kínálatból választani. De az ijedtségem egy pillanat alatt elmúlt, ugyanis felfedeztem, hogy az oldalon található szűrő alkalmazásával emészthető mennyiségűre szűkíthetem a lehetőségeket.

Elsőként a négy évszakos gumikat néztem ki, hiszen azt gondoltam, hogy ennek a kategóriának a választásával jelentősen spórolhatunk. Ez valóban így is van, viszont ez a típus azok számára ajánlott, akik évi maximum 10.000 kilométert tesznek meg. Én azért ennél jóval többet vezetek, még ha vánszorogva haladok is a többi autós nagy bánatára. Ezt mérlegelve a négy évszakos gumiabroncs vásárlását elvetettem.

Miután a férjemet is bevontam a keresésbe, máris gördülékenyebben haladt a dolog, és perceken belül előttünk is volt a tökéletes gumiabroncs. Fontosnak tartottam, hogy prémium minőségű gumiabroncs kerüljön az autónkra, hiszen a budget kategóriáknál sokkal tovább tartanak és biztonságosabbak is. A gumi anyaga és barázdáltsága pedig tökéletesen passzolt a nyári időjáráshoz. Az útviszonyok nálunk elég kedvezőek, a vezetői stílusom pedig vetekszik egy beteg csigáéval, így a gumi élettartama miatt nem aggódom túlságosan. Persze nagyon fontos a rendszeres, legalább 5 évenkénti ellenőrzés és a folyamatos karbantartás. Akárhogy is, 10 év után mindenképp érdemes lecserélni az abroncsokat.

A rendelés során bankkártyával rögtön ki is egyenlítettem a számlát, így másnap már az autóra is szerelhettük a ragyogó új gumiabroncs párokat. Persze el kellett vinnünk egy körre, hiába az egész napos esőzés. Jelentem, az új gumik nem okoztak csalódást. Tökéletes tapadást biztosítottak a csapadékos idő ellenére is. Biztonságosan vehettünk részt a forgalomban, nem csúsztunk ki a vizes pályán. Ajánlom tehát mindenki számára, hogy legyen tekintettel a gumiabroncs minőségére és állapotára, hiszen az életünk és mások élete múlhat rajta.

Így alakult, hogy egy viccesnek tűnő, de számomra értéket képező fülbevaló nem csak egy új autót, de a hozzá tartozó kiváló minőségű gumiabroncs választékot is elhozta nekünk. Ezek után mondja valaki, hogy nem hisz a vonzás törvényében!