Végre megtaláltam a nekem való kézműves hobbit!

A válásom nagyon megviselt lelkileg, ezért a pszichológusom azt tanácsolta, hogy valamilyen kreatív tevékenységgel foglaljam el magam. Kezdetben az ékszerkészítés megfelelő választásnak tűnt, mivel nagyon sok változatos technika létezik a bizsuk előállítására. Ha pedig az ember elvégzi a szükséges tanfolyamokat, és még rá is szakad a bank, nemesfémekkel és drágakövekkel is dolgozhat.

Én persze nem jutottam el idáig, mert valahogy nem sikerült eltalálni, hogy nekem tetsző stílusú ékszereket készítsek magamnak, ráadásul nem is volt praktikus az elkészült csecsebecsék többsége. Volt, ami nagyon giccsesre sikerült, de hát azt nincs hova felvegye az ember, meg fárasztó is egy majdnem negyed kilós karkötővel a kezünkön végigcsinálni egy egész munkanapot még akkor is, ha végig csak egy irodában kell ülünk. Egy esküvői fejdísz esetében még kibírjuk, hogy kicsit szokatlan a viselete, de a mindennapokban nehéz ehhez alkalmazkodni!

Ezután egy, az illóolaj készítő használatáról szóló workshopon vettem részt, de valahogy az sem volt az igazi. Úgy gondoltam, hogy csak az illóolaj készítő segítségével nem fogok tudni valóban egyedit alkotni. Viszont sejtettem, hogy az illóolaj jó alapanyagként szolgálhat valami praktikusabb dologhoz.

Nem is egyhez, hanem háromhoz! Kiderítettem ugyanis, hogy a pipereporta.hu-n hatalmas illóolaj választék kapható, ezeknek a felhasználásával pedig készíthetünk szappant, illatgyertyát, vagy egyéb kozmetikumokat is. Hogy mit kell ehhez tennünk?

  1. Először is érdemes megnézni a pipereporta.hu-ra feltöltött oktatóvideókat, ha még csak most ismerkedünk a kézműveskedés alapjaival. Bár tény, hogy mindenre számos különböző technika létezik manapság, ezek nem sokban térnek el egymástól. Egy jó alaprecepttel tehát nehéz melléfogni. A merészebbek a blogba is bekukkanthatnak a pipereporta.hu oldalon, ahol számos olyan ötlet is megtalálható, amelyben a haladók is találnak maguknak kihívást.
  2. Ha már a tervezés fázisán túljutottunk, akkor mostanra valószínűleg már azzal is képbe kerültünk, hogy nagyjából mi mindenre lesz szükségünk az általunk megálmodott kézműves termékek elkészítéséhez. A pipereporta.hu webáruház biztosítja részünkre a szappan alapanyagokat, a gyertyakészítés kellékeit, valamint más egyebeket is, amikre mondjuk kozmetikumok készítésekor szükségünk lehet. A megvásárolni kívánt árukat egy virtuális kosárba tudjuk helyezni, a rendelés leadásakor pedig többféle fizetési és átvételi mód közül választhatunk.

Neki is álltam tehát ennek a két egyszerű lépésnek az elvégzéséhez. Itt volt az ideje hasznosítani az illóolaj készítő workshop során megszerzett tudásomat is, mivel bár a korábban felsorolt termékeket anélkül is el lehet készíteni, szerintem nem érdemes, mert pont a színektől és illatoktól válik egyedivé egy kézműves alkotás. Na meg attól, hogy a saját ötleteinket visszük bele.

Az alapanyagok amúgy kiváló ár-érték arányban megrendelhetőek a pipereporta.hu webshopjából, sőt, időnként még akció is van rájuk, ezért érdemes újra és újra visszanézni az oldalra. Bár szerintem tényleg kimeríthetetlen a kínálat, és mindig találunk valami olyasmit itt, amit eddig még nem próbáltunk. Például egyes parfümutánzatokra hajazó illatolajakat. Ezeket leginkább szappanba érdemes keverni, mert akkor kicsit olyan lesz az egész, mint a boltban kapható ajándékcsomagok, amikor egy drága parfüm mellé ugyanolyan illatú tusfürdőt is csomagolnak egy díszdobozba. Aki pedig ennek örülne, az a mi saját készítésű szappanunknak még jobban fog, mivel amellett, hogy ez a kapó fél ízlését is tükrözi, mégis természetes és egyedi. Ráadásul a mi pénztárcánkra is kímélőbb hatással van, ezért nem kell bűntudatunk legyen, amiért nem tudjuk megvenni szerettünknek a kedvenc luxusmárkáját.

Örülök, hogy végül találtam egy ennyire színes és kreatív hobbit, ráadásul egy olyan webáruházzal egyetemben, ahol mindig mindent megtalálok hozzá!