Mi a menete a cégmódosításnak online ékszerbolt esetén?

Csodásan alakul minden az online ékszerboltomban, azonban az üzlettársam egy új vállalkozásba kezd, úgy döntött, hogy átmegy beáll marketingesnek. Már régóta képezte erre magát, így új tagot kerestem a cégemben, akit meg is találtam a barátnőm személyében.

Ez persze cégmódosítással jár, az ilyen hivatalos ügyintézésektől meg szoktam ijedni, de már a cég létrehozásakor is igénybe vettem egy nagyon szuper irodának a szolgáltatásait.

Így pontosan tudtam, hogy a https://topcegalapitas.eu/cegmodositas/ oldalhoz kell fordulnom. Amilyen szétszórt vagyok, nem volt meg a telefonomban a telefonszámuk, így már ezért is fellátogattam az oldalra. Egyből szemet szúrt, hogy van egy cégmódosítás menüpont is, ahol leírnak mindent arról, mi szükséges ahhoz, hogy a cégmódosítás megtörténhessen. Ha valaki jelenleg nem áll szerződésben a céggel, akkor is lehetőség van arra, hogy a korábban létrehozott cégében módosításokat hajtsanak végre. Van külön csomag az alapszintű változtatásokra, valamint arra is, hogy ha átruházás, illetve tagcsere történik.

Mivel én szerződésben vagyok velük, és igénybe vettem a székhely szolgáltatásokat is, így a cégmódosítást ingyen tartalmazza a csomagom, vagyis nincs szükség arra, hogy most plusz díjakat fizessek nekik. Egyszerűen csak fel kell velük venni a kapcsolatot telefonon.

A telefonos kapcsolatba lépést követően pillanatok alatt kiküldtek egy tájékoztató e-mailt nekem az e-mail címemre, amiben benne volt minden fontos információ arra vonatkozólag, hogy nekik mire van szükségük ahhoz, hogy a cégmódosítás megtörténjen. Ezeket visszaküldtem nekik, és innentől kezdve már nagyon gyorsan lezajlott az egész cégmódosításnak a menete. De ha valakinek vannak még tovább kérdései, akkor a cégmódosítás menetén túl magáról a feltételekről is lehet olvasni a https://topcegalapitas.eu/cegmodositas/ oldaln, a felmerülő költségeket is felsorolják, illetve azt is itt lehet megtudni, hogy mi tartozik egy alapszintű változtatói csomagban. Ilyen lehet például a cégnévtől kezdve a tevékenységgel, tevékenységi körrel kapcsolatos változások, és még van néhány pont, valamint ugyanígy a tagcseréről és átruházásról is, pontokba szedve meg lehet találni minden információt. Én is és maga az oldal is azt javasolja, hogy cégmódosítás esetén érdemes összeszedni minden olyan érintett adatot, ami módosításra kerülhet, hogy ne kelljen gyakran egy-egy módosítás miatt ügyvédhez fordulni.

Amikor hívtam őket, nem vették fel a telefont, de gyakorlatilag szerintem öt perc sem telt bele és már vissza is hívtak. Ennek nagyon örültem, hisz nem kellett nekem újra próbálkoznom, és nagyon gyors volt a reakcióidő is.