Lánykérés után jöhet a konstrukció

Párom nemrég nagy meglepetésben részesített, mert egy nyaralás alkalmával megkérte a kezemet. Hatalmas meglepetés volt ez számomra. Párizsba mentünk a hétvégére és inkább csak kikapcsolódás volt ez mint vakáció, hiszen már többször jártunk a városban. Kellemes idő volt és párom arra kért menjünk fel az Eiffel torony tetejére. Tériszonyos vagyok ezért kicsit vonakodtam, végül beleegyeztem a dologba. Mikor felértünk és élveztük a látványt térdre ereszkedett és megkérte a kezem. Persze igent mondtam és már nagyon vártam ezt a pillanatot.

A lánykérés után elmesélte, hogy munkája során most acél lemezzel foglalkozik és azért is hozott ide. Elárulta, hogy már megvannak a tervek csak az acéllemez ár a kérdéses. Egy olyan műalkotást szeretne készíteni, ami főként acélból készül és egyensúlyozik a földön. Egyik ismerőse ajánlotta neki az Acélpartner Kft-t és most az ő weboldalakat szeretné átnézni. Őt leginkább az acéllemez ár érdekelte. Megbeszéltük, hogy amint visszaérünk a szállásra rögtön átnézzük az oldalt, mert annyira izgatott volt.

Kereskedelem

A cég melegen hengerelt lemezekkel és annak megmunkálásával foglalkozik. A 3 és 300 milliméter vastagságú lemezek méretét egy bizonyos intervallumon belül meg lehet határozni. Az ettől vastagabb lemezek mérete egyedi lehet, viszont erre is meg van adva egy körülbelüli érték. Ezek a vastagabb lemezek durvahengerülégsűek. Jelenleg négy féle típus közül lehet választani.

Az első az ötvözetlen durva lemez, ami persze melegen van hengerelve. A szabványra és a minőségre vonatkozón több információhoz lehet jutni a weboldalon. Természetesen ennek a terméknek a minősége igazolva van és az is meg van határozva, hogy milyen célokra érdemes felhasználni ezt a terméket. Szerkezetek, épületek, járművek, híd valamint könnyű, közepes és nehéz szerkezetek készítésére egyaránt alkalmas. Szabvány szerint készül és minőségét a gyártó gyártóműi bizonylattal tudja igazolni. Ezen kívül ebből a szabványból még két másik minőséget is kaphatunk az acél árától is függően.

Ez a fajta lemez árért nagyon jó, mert nagyon sok mindent lehet belőle készíteni és még apróbb dolgok elkészítésére is alkalmas. Formák kivágása is könnyen megoldható. Lágy szerkezetű viszont maga szerkezet erősen tartó. Az egyik inkább tartályok és hőcserélő, a másik inkább hővezetékek és hideg üzemű berendezések készítésére alkalmas.

Több fajta is van


A második fajta a melegen hengerelt finoman szemcsés durva lemez. Ebből két fajtát tudunk megkülönböztetni és persze mindkettő gyártóműi bizonylattal és 3.1 és 3.2-es fokozattal rendelkezik. Az első inkább járművek, nehézgépek, könnyű, közepes és nehéz szerkezetek gyártására alkalmas. A másik inkább hideg üzemű berendezések, olaj és gáz tároló, tartályok készítésénél hasznos.

A harmadik kategóriában növelt folyáshatárú és kopásálló durva lemez található. A szabványok pontos értékéről, minőségéről és az acéllemez áráról a weboldalon lehet pontosabb információt kapni és fel lehet venni a kapcsolatot a cég munkatársaival. Minőségi igazolása hasonló gyártóműi bizonylat, mint amelyekkel az előzőek is el voltak látva. Ez a fajta melegen hengerelt acél könnyű, közepes és nehéz szerkezetek gyártására is alkalmas.

A negyedik és végül utolsó kategória a nemesíthető és betétben edzhető durva lemez. Ezt a fajta lemezt főként szerszámgyártásban érdemes használni, kiváló minősége miatt is. Ezek a táblák lángvágással kerülnek méretezésre valamint alakra vágva is lehet rendelni. Végül szemcseszórással érik el a kívánt hatást és mutatkozik meg az acél igazi szépsége. Az acéllemez ára és minősége egyenes arányban van, viszont még sok mindent kell kitalálni ahhoz, hogy összeálljanak a művészi alkotás részletei.