Idén karácsonyra kivételesen nem ékszert kérek!

Ahogyan az aranyat, úgy minden mást is lehet minősíteni. A gyümölcsök is lehetnek A vagy B osztályúak, a kristályok, drágakövek is minősíthetők, sőt, a lakások is.

A lakások minősítése nem olyan népszerű, hiszen 10 évig is használható egy energetikai tanúsítvány, nem kell folyton újat csináltatni, én mégis úgy döntöttem, hogy idén karácsonyra ékszer helyett energetikai tanúsítványt kérek.

Az energetikai tanúsítás menete egyszerű, ezen az oldalon olvastam róla. A lakásunknak van energetikai tanúsítványa, hiszen egy időben mindenki megcsináltatta, de azóta rengeteg plusz változás volt, rengeteget újítgattuk, csinosítgattuk, és ezek a változások szerintem a lakás energetikai minősítésében is nyomot kellene, hogy hagyjanak.

Éppen ezért döntöttem úgy, hogy ideje lenne megtudnunk, hol is tartunk most a 12 lépcsős rendszerben, sikerült-e annyi pluszt hozzátenni a lakásunkhoz, hogy az egy magasabb besorolást kapjon.

Az e-tanusitas.eu oldalon azt olvastam, hogy nagyon nehéz elérni az AA++ besorolást, hiszen nagyon szigorú szabályoknak kellene megfelelni az ingatlannak. Igyekszem egyre környezettudatosabb lenni, és csak remélem, hogy ez a sok igyekezet meghozza a gyümölcsét és egy pár év múlva az ingatlanunk meg fogja ütni az AA++szintet.

Addig pedig marad a folyamatos csinosítgatás és korszerűsítés.

Az e-tanusitas.eu oldal szerintem a legolcsóbb, és a legjobb. Csak jókat lehet olvasni erről az oldalról, mindenki nagyon szívesen ajánlja, mert nagyon gyorsan dolgoznak és relatíve olcsóak is. Ráadásul most egy akció keretein belül ingyenes, 4000 Ft értékű kisokost is adnak az energetikai tanúsítvány mellé, amiben nagyon jó kis praktikákat olvashatunk arról, hogy hogyan lehetne még jobbá tenni a lakásunk energiafelhasználását.

Itt tudják, hogy mindenki rohan, hogy senkinek sincsen ideje, ezért már 12 órán belül el is készülnek a tanúsítvánnyal, de ha nem sietünk, akkor sem kell sokat várnunk, itt alap a gyorsaság, így 24 óra alatt elkészítik a besorolást.

Maga a procedúra sem valami nehéz, egy telefonos egyeztetést követően kijönnek, megnézik a lakást, majd elkészítik a minősítést. Fontos, hogy nem rabolják az ember idejét, itt minden nagyon simán és gördülékenyen halad, ezért is ajánlja mindenki őket. Hogy ebben a túlbonyolított világban ennyire egyszerűen el lehet végeztetni a tanúsítást, az kifejezetten ritka.

Szóval, mindenképpen szeretném tudni, hogy milyen lett a lakásunk energetikai besorolása, ezért kértem karácsonyra ezt. Tudom, hogy a párom már fel is vette a kapcslatot a céggel, izgatottan várom, hogy eljöjjenek felmérni a lakást.