Eladtam a gyűrűmet, hogy legyen pénzem italra

Nagyon szeretem az ékszereket, főként a gyűrűk és a karkötők szerelmese vagyok. Azonban egyszer megérkeztem egy olyan pontra, amikor az ékszerek sem tudtak teljesen kikapcsolni, boldoggá tenni, ugyanis meghalt egy hozzám közelálló személy. Nem tudtam, hogyan és miként tehetném ezen túl magamat, így az esti egy pohárka port felváltotta az üveg, majd pedig már nem is csak esténként iszogattam. Egyszer nem volt nálam elegendő készpénz, a bankkártyámmal pedig nem akartam fizetni a tetemes mennyiségű italt, amit elfogyasztok. Nem akartam, hogy nyoma legyen, így végül eladtam az egyik gyűrűmet csak úgy szimplán az utcán, hogy legyen pénzem az aznapi betevőre. Leszólítottam az embereket az utcán, nem is érzékelve, hogy amit teszek, az rossz, ciki, irtó kellemetlen. Csak akkor kaptam a fejemhez, amikor már a bolt előtt álltam a pénzzel a kezemben. Azért a gyűrűért, amit párom adott nekem a születésnapomra. Ekkor jött a felismerés, hogy ez így nem mehet tovább. Nem titkolhatom, mindenki előtt, milyen mélyre süllyedtem.

Tudtam, hogy segítségre van szükségem, így a neten rákerestem arra, hogy addiktológia rehabilitáció Budapest. A találatok között találtam egy nagyon barátságos, családiasnak tűnő központot, amiket gyönyörű, zöldellő fák vesznek körül. A galériában a belső térről is lehet látni fotókat, ami szintén nagyon családias, kellemes. Ez egy olyan környezet, ahol el tudom képzelni magamat, és azt is, hogy itt lehetőségem lehet felépülni. Találtam náluk egy 28 napon át tartó programot. Ezt az időt náluk lehet eltölteni, egész nap a felépülő személyen van a fókusz, különféle órák vannak, kirándulásokat is szerveznek, és hétvégente lehetőség van családi látogatásra is, aminek nagyon örültem, hiszen így a párom és anyukám is eljöhet hozzám, nem szakadok el tőlük egy teljes hónapra. Amikor hazaértem, azonnal leültem beszélni párommal, és meg is mutattam neki, hogy van itt Budapesten addiktológia rehablitiációra lehetőség. Nagyon örült neki, hogy én kezdeményeztem a beszélgetést, természetesen tudta, hogy többet nézek a pohár fenekére, mint kellene, de nem tudta, hogyan is álljon az egészhez. Mutattam neki, hogy az oldalon van hozzátartozóknak is menüpont, ahol megtudhat, néhány fontos információt, és, hogy a felépülési folyamatba őt is bevonják, így ismét közelebb kerülhetünk egymáshoz.

Közösen fogalmaztunk meg egy e-mail az oldalon található e-mail címre, minden felmerülő kérdésünket, gondolatokat, félelmünket megírva. Nagyon gyorsan fel is vették velünk a kapcsolatot, minden kérdésünkre nagyon részletesen, segítőkészen válaszolva, így már teljesen biztos voltam benne, hogy ez a hely lesz az, ami segíteni fog nekem abban, hogy ismét teljes életet élhessek. Bele is vágtam.

Nemrég lett vége a programnak, rengeteg támogatással, beigazolódott minden gondolatom, és elindítottak a valódi változás útján. Tudom, hogy ezzel még nincs vége az utazásomnak, de olyan alapot kaptam tőlük, aminek köszönhetően tudom, hogy nem fogok eltévedni. Megtanultam ismét másra is fókuszálni, újra elmerültem az ékszerek világában is, és több programot is szervezünk a családommal. Mindenkinek csak ajánlani tudom, hogy merjen lépni, segítséget kérni. Ez olyan feltöltődést adhat, olyan motivációval láthat el, ami nem fogja engedni, hogy bármikor is visszalépj a rossz útra. Én már teljesen biztos vagyok abban, hogy ezt az utat választom, és nem felejtem el soha többet értékelni magamat, hinni magamban.