Egy hölgy legszebb ékszere a makulátlan mosoly

Sokáig lehetne taglalni, hogy melyik ékszerek a legtrendibbek, vagy éppen minek van most a legnagyobb sikere a divat világában. Azonban azt gondolom, hogy az igazi szépség és ragyogás valójában belülről árad egy hölgyből és nem lehet ékszerekkel pótolni ennek a hiányát. Kiegészíteni, emelni a fényét igen, azonban ha nincs meg az alap, akkor nincs mire építeni. Talán az egyik, ha nem a legfontosabb ilyen alapvető elem a mosoly. Egy gyönyörű, makulátlan mosoly minden ékszernél gyönyörűbben ragyoghat és ragyogtathatja a viselőjét is. Kritikus pontja lehet egy ilyen varázslatos mosolynak például a bölcsességfog kihúzása.

Lehet, hogy nem is gondoltátok volna, de sokféle módon tudja meggátolni, vagy éppen tönkretenni a tökéletes mosolyt a bölcsességfog. Na persze nem önmagában a létezése, hanem az, amilyen hatással lehet a környező fogakra. Például, ha nagyon későn nő ki, egy már szépen beszabályozott fogsort akár teljesen el tud tolni, torzítani. Ha pedig túl szorosan nő rá a szomszédos fogra, könnyen szuvasodhat majd az a terület, ezért nagyon oda kell figyelni rá.

Ezért kerül elő gyakran a bölcsességfog kihúzása, mint téma. Sok esetben ugyanis ez a leginkább racionális lépés, döntés. Azonban ez megint felvet további kérdéseket. Egyrészt, értelemszerűen azt, hogy mikor lehet ez a racionális döntés és mikor felesleges egy ilyen beavatkozás. Másrészt, hogy ennek milyen módszerei lehetnek.

Gyerekkoromban nekem is volt fogszabályozóm. Ahogy levették, nekem is csináltak egy panoráma röntgent, méghozzá azért, hogy megnézzék: hogy is fognak vajon kifejlődni a bölcsességfogak a számban. Ez azért volt nagyon fontos, mert hogyha valahogy olyan irányban álltak volna, ami a szabályozott fogakat tönkreteszi, akkor ki kellett volna műteni őket. Ez is egyfajta mód arra, hogy a bölcsességfog kihúzása megtörténjen.

Aztán vannak azok az esetek, amikor kinő ez a fog, vagy fogak, mert ugye normál esetben ebből is 4 van, de nem mindenkinek fejlődik ki mindegyik. Szóval, ha kinőnek ezek a fogak, akkor is lehet olyan a helyzet, hogy túl kevés hely marad a már meglévő fognak, vagy pedig túl szorosan nő rá a szomszédos fogra. Ilyenkor fennáll a veszély, hogy akár az egész fogsort eltorzítja ez a fog, vagy nagyon könnyen szuvasodást okoz a szomszédos fognál is. Tehát ha ilyen történik velünk, akkor is könnyen előkerülhet a bölcsességfog kihúzása, mint opció.

Valószínűleg erre még számos példa adódhat, amikről egyébként lehet tájékozódni a fogorvosbudapest.info oldalon. Az én aranyszabályom az, hogy mindig olvasottan és felkészülten érkezek meg minden eshetőségre, hogy aztán ha az orvosom különböző alternatívákat ajánl, akkor magam is döntőképes legyek az ügyben. Persze valószínűleg ő is el fogja mondani a pro és kontra érveket, de azért jobb tisztában lenni a dolgokkal.

Minden esetre egy hölgy számára szerintem különösen fontos, hogy tökéletes legyen a mosolya. Természetesen egy férfinél is nagyon lényeges, bár most ez a maszkos időszak talán sokat hozzátett, hogy a csábos mosolyok egy kicsit háttérbe szoruljanak. De nem sokára talán újra levethetjük ezeket a mosoly-takarókat, tehát jobb készen állni erre a helyzetre is. Tehát, ha az orvos a bölcsességfog kihúzása mellett voksolna, akkor ne féljünk tőle, bízzuk rá magunkat nyugodt szívvel, mert nekünk lesz aztán jobb tőle.