Egy Buddha medál feltűnése az ékszer gyűjteményemben

Indokolatlanul sok ékszerrel rendelkezem. Már legalább tizenöt éve gyűjtöm őket, megállás nélkül. Persze a felét egyáltalán nem hordom, de valahogy nincs szívem kidobni vagy elajándékozni őket. Hiszen sokat közülük meglepetésként kaptam és sok szép emlék kötődik hozzájuk.

A minap a kezembe akadt egy Buddhát ábrázoló medál, amelynek a hátulján szerepelt egy felirat. Fogalmam sem volt róla, miről szólhat. Így bepötyögtem: A különböző Buddhák jelentései – Nepáli termékek. És láss csodát! Egy olyan világ tárult fel előttem, amire azelőtt még csak nem is gondoltam. Mintegy nyolc különböző típusú Buddha szoborral ismerkedhettem meg. Mindegyik más-más kinézettel rendelkezik, és különböző tulajdonságokkal van felruházva. Teljesen elképedtem. Én mindig is abban a tudatban voltam, hogy csak egy fajta Buddha létezik. Tudjátok, az a szokványos, amelyik ülő pózban van. Ehhez képest annyiféle van, hogy győzzön az ember lánya választani.

Miután tehát így kiokosítottam magam, megtudtam, hogy a medálom különleges erővel bír. Hiszen a rajta szereplő Buddha alak megvéd engem minden testi és lelki betegségtől. Sőt, még a félelemtől is. Mostmár értem, miért is vagyok ennyire bátor! És azt is, miért ajándékozta nekem ezt a barátnőm úgy tíz éve, mikor elköltöztünk egymás közeléből. Hát persze! Hisz meg akart engem védeni akkor is, ha már távol lesz tőlem!

A különböző Buddhák jelentései - Nepáli termékek

A különböző Buddhák jelentései – Nepáli termékek című cikk tehát meglehetősen sok új információt tartogatott számomra. Az oldalon található nepáli termékek pedig egyszerűen elképesztőek. Mindenkinek megéri odalátogatni, hiszen csodálatos minden, egytől egyig!

Az ékszereimet pedig úgy döntöttem, rendszerezni fogom. Nem maradhatnak tovább ilyen összevisszaságban. Még az is lehet, hogy néhányat közülük elajándékozok, hiszen nálam csak porosodnak a régi darabok. De ezt a medált megtartom majd!