Acetilén palack a gyémántok között

Hónapok óta az esküvőnkre készülünk a párommal, és tulajdonképpen tartjuk is a szigorú menetrendhez és tervekhez magunkat. Mindketten meg voltunk győződve arról, hogy a szervezésé lesz a kulcsszerep. A minap meglátogattuk az ékszerkészítőt, akivel már korábban e-mailen és telefonon egyeztettünk néhány részletet. Azért mégis a személyes talákozó az igazi, nem zsákbamacskát veszünk. Nyilván a gyűrűkről méretet kell venni, de ott van még a nyaklánc, karkötő is. Ezeket pedig nem lehet online random megrendelni, nem egy tucattermékről van szó. Az esküvői ékszerekre is külön hangsúlyt kell fektetni, és igazán szerencsések vagyunk, mert Budapest közelében, Pomázon sikerült találni egy rendkívül tehetséges ékszerészt.

A megbeszélt időpontnál pár perccel hamarabb érkeztünk az ékszerészetbe, ezért az ékszerészünk asszisztens kollégája leültetett bennünket a kávézós asztalhoz, kérve a türelmünket. Míg csendben várakozunk, akaratlanul is fültanúi lettünk egy telefonbeszélgetésnek az acetilén palack cseréjéről. Elsőre nem volt egyértelmű, hogy miről is zajlik a diskurzus, de az nyilvánvaló volt, hogy teljes tanácsadás zajlik. Vélhetően egy idősebb ember volt a telefon másik oldalán.

Mivel nem igazán tudom, hogy milyen is az az acetilén palack, ezért gyorsan rákerestem a telefonomon. Azt hiszem, hogy ugyanazt az oldalt sikerült megnyitnom, amit az ékszerészünk szinte felolvasott az apukájának (kiderült közben, hogy vele beszél), mert beazonosítottam a sorokat. Egyedi megrendelésre is van lehetőség, Budapesten kívülre is szállítanak, így Pomázra is, hallottam az infót. Közben olvastam tovább az oldalt, megtudtam, hogy fontos tudni melyik típusáról van szó a palacknak. Árusítanak a Messer Hungarogáz Kft. palackos gázaiból és a Linde palackozott műszaki gázpalackjaiból és hegesztési gázkeverékeit is. Kicsit hümmögtem, gondolkodtam, nézegettem a képeket. Szerintem nem is láttam még ilyet. De azt nyugtáztam, hogy a honlap elég frankó, mert minden típusról elég részletes információk állnak rendelkezésre. Listázzák a palack töltetének tömegét, űrtartalmát, magasságát, átmérőjét, de még a Budapesten belüli szállítás bruttó árait is. Szóval, tulajdonképpen mindent meg tud az ember az acetilén palack töltéséről és cseréjéről a honlapon.

Teljesen belemerültem a honlap nézegetésébe, és most már a honlap felépítését is szemügyre vettem. Lehet visszahívást kérni, ez azért elég klassz, mert lehet, hogy valaki az éjszaka közepén talál rá a honlapra. A telefonos elérhetőségük az emberrel többször is szembejön piros keretben, így aztán biztosan mindenki, még szerintem az idősek számára is felhasználóbarát.

Tulajdonképpen akarva-akaratlanul is fültanúja lettem a papával folytatott telefonbeszélgetésnek, és ki is zökkentem az új információk hallatán és totálisan megfeledkeztem arról, hogy én igazából azért jöttem, hogy megnézzem hogy mutat a fekete gyémánt az esküvői karkötőmön.