A ház hasznos ékszere, a napelem

Nem tudom, gondolkoztatok-e már azon, hogy egy ékszer lehet-e funkcionális is.

Eddig nekem sem jutott eszembe ilyen gondolat, mígnem a szomszéd házára fel nem kerültek a napelemek. Ahogy néztem a megújult tetőt, az merült fel bennem, hogy olyan, mintha mostantól fel lenne öltöztetve ékszerekkel. Díszesebb, feltűnőbb és magára vonzza a tekintetet. De nemcsak cicoma ez rajta, hanem hasznos is, hiszen a napelemeknek funkciója van, ezért kerülnek fel a tetőre.

8 kw napelem rendszer ár
8 kw napelem rendszer ár

A szomszédnak a napelemrendszer.info csapata telepítette fel a 8 kw napelem rendszerét. Az ő oldalukról megtudtam, hogy a 8 kw napelem rendszer ár minimuma náluk bruttó 2.850.000 forint. Jó kis drága ékszer, nemde?

Ez a csecsebecse nemcsak az ára miatt lehet kiváltságos dolog, hanem ha a tetőnkre szeretnénk ilyet, akkor annak sok szempontnak meg kell felelnie. Vannak olyan rajta kívül álló tényezők, mint a környezet; van-e, ami tetünk fölé ér és beárnyékolja azt? Aztán persze olyan szempontok is vannak, amik a tetőt magát vizsgálják, annak teherbírását, dőlésszögét, de a házunk tájolása, fekvése is számít. Ha mégis mindennek megfelelnénk, amit egyébként felmérnek nekünk ingyenesen a napelemrendszer.info szakemberei, akkor igazán jó beruházásba fektethetünk.

A kivitelező csapattal nagyon meg voltak elégedve a szomszédék, ajánlották is őket. A pénzügyekre irányuló kérdésemre azt felelték, hogy a 8 kw napelem rendszer ár jelentős mértékű, azonban tudatosan készültek erre a beruházásra már egy ideje, így eszerint számoltak a pénzügyeikkel az utóbbi pár évben. Azt mondják, ha megteheti az ember, éljen a napelem rendszerek adta kedvező lehetőséggel.